Şirket Kuruluşları

Şirketi kuruluşu ortalama bir-üç gün sürmektedir ve bu süre sonunda gerekli izinleri aldıktan sonra şirketler fatura kesebilecek düzeye gelmektedirler. Şirket açmak isteyen girişimciler öncelikle hangi kuruluş yöntemini seçeceklerine karar vermeliler. Kanunen herhangi bir kuruluş türünü seçmelerinde önlerinde bir engel bulunmuyor. Bu aşamadan sonra tercih ettikleri kuruluş türüne ait evrakları hazırlamalılar.

Kuruluş yöntemleri hakkında vergi avantajları – dezavantajları hakkında bilgi almak için lütfen bizimle iletişimegeçiniz.

Genel İzin ve Başvurular;

Genel anlamda işyeri açılışı yapabilmek için öncelikle kuruluş aşamasında Vergi Dairesi, şahıs işletmeleri için seçmeli olarak ticaret ya da meslek odası, sermaye şirketleri için ticaret odası başvurusu yapılması gerekiyor. Eğer personel çalıştırılacaksa SGK başvuruları yapılacak. İşyeri Ruhsatı için ise belediyeden izin alınacaktır.

  1. Vergi Dairesi
  2. Sosyal Güvenlik Kurumu
  3. Belediye
  4. Ticaret Odası / Meslek Odaları

Kuruluş Sonrası Maliyetler

Danışmanlık işi yapacak şirketlerin genel anlamda katlanacakları maliyetler aşağıdaki gibidir. Bu maliyetler firmanın kar – zarar ve iş hacimine göre farklılık göstermektedir.

  1. Her ay KDV
  2. Her ay çalışanınız var ise sigorta primi
  3. Her ay BAĞKUR priminiz
  4. Üç ay da bir ya da aylık Stopaj
  5. Üç ay da bir Geçici Vergi
  6. Yıl da bir Yıllık Gelir Vergisi ya da Kurumlar Vergisi
  7. Yıl da bir yasal defter tasdikleriniz
  8. Yıl da bir ya da iki meslek odası üye aidatlarınız.
  9. Aylık Mali Müşavir Ücretler

 

Şirketi Kuruluşu ve Devlet Destekleri

 

Şirket kuruluşundan önce KOSGEB aracılığı ile girişimcilik eğitim programlarına katılmanız ve gerekli süreci tamamlamanız durumunda şirket kuruluşu giderlerinizi devlet desteği olarak geri ödemesiz geri alabilirsiniz.

Kuruluş sonrası yapacağınız bazı harcamalar devlet destek ve teşvikleri kapsamında olacak. Bu teşvik ve destekleri KOSGEBİŞKUREkonomi Bakanlığı üzerinden kullanabilmektesiniz.

Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Yukarıda genel anlamda kuruluş aşaması için bilgiler vermeye çalıştık. Unutulmaması gereken nokta her girişim bazı farklılar gösterebilmektedir ve bu girişimin daha başlangıç aşamasında iyi incelenmesi ve buna göre yol haritası çizilmesi gerekiyor. Sermaye tutarı, ortaklık yapısı, kuruluş yöntemi gibi önem arz eden konularda uzman mali müşavir kadromuz ile size bu süreçte talep etmeniz durumunda yardımcı olacaklardır.